Az arany, mint befektetés

Mi az az aranyszámla?

Az aranyszámla egy olyan okos megtakarítási forma, amely lehetőséget ad arra, hogy tulajdonosának ne kelljen egyszerre nagyobb összeget befektetnie, hanem rendszeresen (például havonta 10 ezer forinttal), befektetési aranyban halmozza fel megtakarításai egy részét. Úgy kell elképzelni, mint egy bankszámlát, csak itt nem pénz hanem arany szerepel a nyilvántartásban.
Miért érdemes aranyszámlával rendelkezni?

Miért érdemes aranyszámlával rendelkezni?

Rendszeres aranyvásárlással biztosan jó árfolyamon fektetünk be. A rendszeres, kisebb összegekkel történő aranyvásárlással minden befektető nagy eséllyel kiegyenlíti a napi árfolyam ingadozás hatásait, valamint azt, hogy egy magas árfolyamú napon vásároljon be. Ezen túlmenően az arany bányászati kitermelési költsége jelenleg 1000 dollár alatti unciánként (31,1 gramm), és ez az egyre nehezebben elérhető készletek miatt ez folyamatosan növekszik. 

Nincs meghatározott futamidő. Ügyfeleink maguk határozzák meg, hogy mikor akarják visszaváltani nálunk növekvő aranytömbjüket.

Garancia, biztonság. A kereskedő garantálja a befektetési arany mindenkori visszavásárlását, valamint azt, hogy az általa forgalmazott arany olyan hiteles és elismert gyártótól (www.argor-heraeus.com), kibocsátótól származik, amelynek „védjegyét” (Good Delivery) az egész világon elismerik, termékét „bárhol” a világon felvásárolják.

A befektetett pénz azonnal fizikai arany vásárlására fordítódik. Nem tőzsdei részvényt („papírarany, un. ETF) vásárolunk és nem nem virtuális aranyról beszélünk.

Az Ön számára megvásárolt mennyiséget elkülönítetten, az Ön birtokában, az Ön számláján tarjuk nyilván. Nincs „közös tulajdonlás”.

Kinek érdemes aranyszámlát indítania?

Az arany értékét közvetlenül egyik ország gazdasága, egyik pénznem inflálódása sem befolyásolja. Hosszú távon értéke vásárlóerejében rejlik, és ezért igen alkalmas a jegybanki tartalék szerepének betöltésére, és a személyes vagyonfelhalmozás eszközének is.

A világ jegybankjainak megfelel. Vajon Önnek?

A hosszú távon gondolkodók egyik legjobb eszköze az arany. Hiszen a család és az egyén jövőjét is meg tudja könnyíteni az, ha van aranytartalék. Olyan tudatos befektetők élnek ezen lehetőséggel, akik egyéb eszközeik mellé további alternatívákat keresnek.

Amikor Ön aranyat vásárol, akkor létrehoz egy olyan „aranytartalékot”, ami tartósan megőrzi értékét. Sőt, az arany mennyisége egyre kisebb a szűkössége miatt (a föld készletei becslések szerint 15-20 év múlva kimerülhetnek), így jelentős infláció felett hozamot biztosíthat Önnek.

Miért nincs mindenhol aranyszámla?

Az aranyszámla nagyon speciális nemzetközi partneri kapcsolatokat feltételez, hiszen kizárólag finomítói háttérrel működtethető biztonsággal.

A cégnek rendelkezni kell olyan ügyviteli rendszerrel, ami képes kezelni több ezer ügyfél vásárlásait, eladásait, tömbösítéseit, egyéb szolgáltatásokat.

Érdekel az aranyszámla, kérem keressenek